ساخت تابلوهای صنعتی و ساختمانی
تابلو برق صنعتی دارای محفظه ایی که دارای تجهیزات الکتریکی می باشد، به صورت کلی در مورد تابلوهای برق اصول کلی و استانداردی دارای اهمیت است، برای نگه داری انواع مدارهای الکتریکی، کنترل و محافظت از انواع تجهیزات برقی در ساختمان، استفاده از تابلو برق به شکل های مختلف الزامی است.
نکاتی مهمی وجود دارد که در تهیه ی تابلو برق به آن توجه داشته باشید، در حال حاضر کمپانی های زیادی در زمینه خرید و فروش تابلو برق در حال فعالیت هستند ولی اینکه کدام تابلو موجود در بازار مناسب است به عواملی ازجمله نیاز و کاربرد شما بستگی دارد.
نکاتی شامل: قابلیت اطمینان تابلو برق، تشخیص قطعی توسط تابلو برق، کنترل دستی تابلو برق، قیمت تابلو برق می شود.
به طور معمول تابلوهای موتور خانه از نوع ایستاده و بقیه تابلوها از مدل توکار تمام بسته درست شده اند، وجود سیم ارت در تابلوهای برق بسیار ضروری است و با رنگ سبز می باشد.
اجزای تشکیل دهنده هر تابلو شامل: تجهیزات الکتریکی، کنتاکتور، بی متال، انواع رله ها، انواع کلیدها، ترانس جریان یا سی تی و ولتاژ یا پی تی، تجهیزات اندازه گیری و بدنه در ارتباطات است که کلیه فعالیت قسمت های وایرینگ و شینه کشی جزء این دسته محسوب می شود که به دو گروه ارتباطات انعطاف پذیر و ارتباطات انعطاف ناپذیر تقسیم می شود.
مراحل رنگ کاری تابلو
*رنگ کاری
*چربی زدایی
*فسفاته کاری
*زنگ زدایی
در چربی زدایی، روغن، چربی، گریس و غبار موجود که باعث ممانعت نفوذ آب روی سطح قطعه می گردد.
طریقه ی شستشوی گرم با مواد قلیایی، به دلیل هزینه ی کم، سرمایه گذاری اولیه کمتر در صنایع فلزی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و امروزه در صنایع تابلو سازی متداول می باشد.
زنگ زدایی با سمباده و دیسک مکانیکی برای سطوح کوچک استفاده می شود.
در فسفاته کردن، سطح فلز چربی گیری و زنگ زدایی شده و با محلول نمک های اسید فسفریک و اسید نیتریک، شروع به ایجاد کریستال در کلیه سطوح فلز می نماید، جلوگیری از زنگ زدگی و تقویت چسبندگی فلز از خواص و فواید فسفاته کردن می باشد.